Luční kvítí pomáhá uklidňovat mysl pacientů na soukromé klinice v Budapešti

Luční kvítí pomáhá uklidňovat mysl pacientů na soukromé klinice v Budapešti

Soukromá klinika MIND se nachází v administrativní budově bývalého závodu GANZ v Budapešti. Při jejím návrhu, o který se postarali architekti Péter Lenzsér, Mátyás Jug a Krisztina Dobó ze studia Lenzsér és Társa Kft, bylo důležité hledět na více faktorů. Interiér byl navržen především tak, aby vyhovoval jak pacientům, tak i ošetřujícím lékařům.

„Samotná čekárna by měla být dostatečně prostorná a přehledná. Zároveň ale musí nabídnout intimní prostor pro pacienty a jejich příbuzné,“ vysvětluje Péter Lenzsér, jeden z architektů, který na návrhu pracoval. „Konzultační místnosti koncepčně představují přechod mezi téměř hotelovým designem a technologickým světem vyšetřoven,“ doplňuje Lenzsér.

Všechen nábytek lze v případě potřeby snadno přemístit. Přímo na půdě kliniky tak vznikne prostor pro pořádání menších odborných akcí. Nachází se zde i vyhrazené místo pro vaření kávy, které mohou využít pacienti i personál.

„Interiér musí splňovat vysoké nároky v souladu s kvalitními službami soukromé kliniky. To se vztahuje i na použité materiály a povrchy, vhodné umístění osvětlení, barevnost i celkový vzhled. Cílem bylo zároveň vytvořit uklidňující prostředí, které dokáže zpříjemnit napjaté chvíle před lékařským vyšetřením,“ prozradilo architektonické studio.

PŘÍČKY A DĚLÍCÍ STĚNY

Společnou vizí architektů a klienta bylo použití materiálů šetrných k životnímu prostředí a zaměření se na biofilní design. Jedním z nejvýraznějších prvků interiéru je celoplošný systém prosklených stěn, pro který architekti zvolili naše bezrámové příčky MICRA IMICRA II. Ty byly ozdobeny jedinečnou technologií LIKO-Glass.

Na příčkách jsou vyobrazeny motivy přírody, které svým fotoaparátem zachytila fotografka Ágnes Szél. Tato výzdoba pomáhá v čekárně navodit přátelskou a klidnou atmosféru. V jiných prostorách byly příčky ozdobeny jednoduše neprůhlednou fólií.

Celkový design doplňují akustické panely SilentPET® vyrobené z recyklovaných PET lahví zavěšené v akustických podhledech čekárny i ordinačních místností. Tlumí případný hluk, který se snadno šíří v otevřeném prostoru mezi hladkými povrchy, a svou barevností ladí k okolnímu nábytku, tvarem zase k osvětlení.

Více o akustických panelech SilentPET®

Foto: Gulyás Attila

LIKO-SCzech Best Managed Companies 2021Rodinný podnikCZGBCAMSP

Nastavení ukládaní cookies

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k umožnění funkcionalit sociálních sítí a k analýze provozu webových stránek. Informace o provozu a užívání webových stránek Vámi jsou sdíleny s našimi sociálními sítěmi, reklamními a analytickými partnery, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které o Vás sesbírali při užívání jejich služeb.

Vlastní

Vlastní nastavení cookies